2017 / 2018-as tanév I. félév (őszi szemeszter)

Felvett Hallgatóinknak

2016 / 2017-es tanév I. félév (őszi szemeszter)

Köszöntő

Tisztelt Kolléganő! Tisztelt Kolléga!

Az 1367-ben alapított pécsi egyetemnek már a kezdeteknél is létező jogi kara 2012-ben ünnepelte folyamatos működésének kilencvenedik évfordulóját. 2017-ban Karunk így újkori létezésének a kilencvenötödik tanévét kezdi meg.
Fennállásunk alatt szakemberek generációit bocsátottuk pályájára és – úgy véljük – széles körű tapasztalatokkal rendelkezünk a jogi és igazgatási képzések területén. E tapasztalatainkat igyekszünk Önnek az elkövetkező években átadni.

dr. Berke Gyula dékán

Reményeink szerint egyetemi évei alatt új világ tárul fel az Ön számára: inspiráló szellemi közegben folytathatja felsőfokú tanulmányait, szűkebb szakmája alapjainak elsajátításán túl megismerkedhet azzal az európai összevetésben is egyedülállóan sokszínű kulturális élettel, amelyet a közel kétezer éves Pécs – mely 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt – nyújt az itt élőknek. Új kapcsolatokat és barátságokat alakíthat ki. Nemzetközi kapcsolatainkon keresztül tanulmányai során bekapcsolódhat több európai felsőoktatási intézmény munkájába, megismerkedhet napjaink tudományának legfrissebb tudományos eredményeivel.

Noha karunk polgárai mindent elkövetnek annak érdekében, hogy Önt hozzásegítsék a megfelelő egzisztenciát és szakmai sikereket biztosító képzettség megszerzéséhez, ne feledje, hogy a jogi és igazgatási tanulmányok az eddigieknél is lényegesen nagyobb erőfeszítéseket kívánnak Öntől. Tanulmányainak és munkájának megszervezése érdekében eddig talán kevéssé tapasztalt önállóságra, napról-napra felelősségteljes döntések meghozatalára lesz szükség. Közös munkánk elősegítése érdekében is kérem Önt, hogy a studiumok megkezdése előtt alaposan tanulmányozza a karunk által az Ön rendelkezésére bocsátott információkat, ismerkedjék meg az általunk nyújtott lehetőségekkel és forduljon bizalommal a kar oktatóihoz és az oktatási igazgatásban tevékenykedő munkatársakhoz!

„Nulla dies sine linea!” – tartja a római szentencia. Azaz kissé bővebben: ne teljék nap az elkövetkező években dologtalanul, minden napnak legyen meg a maga feladata, célja, amelynek teljesítése elégedettséget, szakmai és tudományos fejlődést hoz az Ön számára.
Tanulmányaihoz, a pécsi évekhez sok sikert, jó egészséget és boldogságot kívánok!

Prof. Dr. Kecskés László dékán
a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja

 

 

Tisztelt leendő Hallgatónk!

Sikeres felvételijéhez gratulálunk és örömmel köszöntjük a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán tanuló hallgatók között!

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önt a tanévkezdéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.
Kérem, figyelmesen olvassa végig a bal oldali menüben kategorizáltan elhelyezett az Ön képzésére vonatkozó tanévkezdési információkat.

Tisztelettel:

Varga-Fuderer Anita
PTE ÁJK Tanulmányi Osztályvezető